vocal cord paralysis

דיון מתוך פורום  צרידות

14/08/2013 | 15:51 | מאת: יעל

ברצוני לדעת האם שיתוק במיתרי הקול הנה מחלה גנטית? האם חש עדות כלשהי לגבי נשאות רצסיבית או דומיננטית? אשמח לעזרה! תודה! יעל

16/08/2013 | 15:51 | מאת:

הרוב המכריע של שיתוקי מיתרי הקול הינם נרכשים, כלומר לא גנטיים, אלא בעקבות ניתוחים/מחלות/דלקות וכו'. המקרים התורשתיים הם נדירים ביותר, וקשורים בד"כ למחלות מורכבות במערכת העצבים או לחץ על גזע המוח אצל העובר. במקרים אלו נראה לפעמים גם שיתוק דו צדדי. אם תוכלי לפרט מה הסיבה לשאלה ובאיזה מקרה ספציפי של שיתוק מיתר קול מדובר (מבוגר, יילוד, חד או דו צדדי וכו') אוכל לתת תשובה מכוונת יותר.