סבוריאה דרמטיטיס בפנים

דיון מתוך פורום  סבוריאה - דלקת עור חלבית

13/06/2017 | 15:46 | מאת: רונה

ד"ר שלום רב, אני בת 30 וסובלת מסבוריאה מזה כ-15 שנה. איני חיה בשלום עם המחלה וזו בלשון המעטה. עד גיל 15 היה לי עור בריא פרט לאקנה בו טיפלתי בעזרת משחות שהתחלתי למרוח בגילאי העשרה(14-15) . לאחר שימוש ממושך במשחות נגד פצעים (רטוויט אוקסי ועוד) על שטחים מפושטים בעור הבחנתי בקשקשת על העור במצח ובצידי האף כאשר מתחתיה עור דביק אדום דמוי כוויה, שאינו מפסיק להפריש שומן ומעליו מתהווה קשקש צהבהב. חשוב לציין כי לא מדובר בנגעים שנעלמים וחוזרים- המצב סטטי וללא הפוגות. רשמו לי סוגים רבים של משחות שאף אחת מהן אינה החזירה את העור למוטב (ניזורל, כל סוגי הסטריאודים, פוסידין, פרוטפיק זוהי רשימה חלקית) כמו כן טופלתי ברקוטן 20 מ"ג ונטלתי כדורי ספורנוקס ללא הצלחה. בתקופות של סטרס חוויתי התפשטות- לפני 10 שנים חוויתי התפשטות ללחיים וממש בחודש האחרון התפשטות לסנטר ולסתות-איזורים שהיו נקיים כל חיי. רופא מסויים ראה בתקריב מעט טפילי דמודקס ושינה את האבחנה לרואזיצאה משולבת סבוריאה ורשם לי רוזקס- אותו אמר לי למרוח בסנטר. הלכתי לקבל חוות דעת שנייה והרופאה השנייה אמרה לי למרוח לקלייר בסנטר (ייעודו המקורי נגד סקיבאס). אני מאוד מבולבלת ולא יודעת מה למרוח שכן צורת הנגעים בסנטר מזכירה את אלו אשר בפנים ובלחיים אם כי הקשקשת עדינה יותר. העור גם שם דביק ומתהווה עליו קשקשת. אני חוששת ומתלבטת אם לשים משחות אלו שכן ייעודן הוא לרוזיציאה ואינני יודעת אם אבחנה זו נכונה ומפחדת שהמצב יחמיר ויתפשט לצוואר. כמו כן הייתי שמחה לקבל המלצה עם איזו סבון טבעי מומלץ לנקות את הפנים שכן מאוד קשה לנקותם עקב הדביקות של העור והקשקש. כיום אני שמה בעיקר אלידל נקודתי ונוטלת רקוטן 5 מ"ג אך לא יכולה להגיד שאני רואה שיפור. אודה מאוד לסיוע!

אשמח לסייע לאחר בדיקה ואבחון ד״ר אכי פרידמן מומחה ברפואת עור ומין דרמו-אסתטיקה ולייזר www.dr-acky.com

מנהל פורום סבוריאה - דלקת עור חלבית