תודה לך ד"ר את נהדרת,אני רוצה לפרט לך ...

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

16/02/2011 | 11:13 | מאת: גלי

אני רוצה בבקשה לפרט לך את EEG האחרון:נמצא במעקב במרפאתנו על רקע תלונות קודמותשל MICRO MACROPSUA עם אשפוז נוסף על רקע ארוע פרכוסי ראשוני.בתרשים EEG קודם רושם של מוקד צנטרלי מימין.ממצאים:בוצע V-EEG למשך 24 שעות תוך שימוש ב-19 אלקטרודות ראש בשיטת INTERNATIONAL 10-20 SYSTEM C במהלך הניתור נרשמו ע"י האם מספר אירועים של תנועות ידיים לא רצוניות אך לא נמצאו כל קורלציה מקבילה לששינויים בתרשים ה-EEG פעילות הרקע מורכבת מגלי אלפא אחוריים 8 הרץ באמפליטודה נמוכה בהדגשה אחורית המגיבים לפתיחת וסגירת עיניים. במהלך השינה נצפו ארועים חוזרים של דיסארטמיה המתחלפת לעיתים לפעילות של גל חד גל איטי באזורים פרוטו צנטרליים דו צדדים (F4 C4,F3 C3,)לדוגמא(00:24:46)וכן באזורים פריאטו אוקסיפיטליים משמאל C3 P3 (לדוגמא 00:31:28)1-3 הרץ בשינה למשך 2-3 שניות החולפים לבד.כמו כן,נצפו במהלך השינה כישורי שינה מרכזיים וכן גלי ורטקס וקומפלקסי K.לא נבדק הגירוי לאור או נישוף יתר. לסיכום: תרשים V-EEG החורג מהנורמה עקב אירועים חוזרים שנצפו בשינה מאזורים פרונטו צנטרליים דו צדדיים ופריאטו אוקסיפיטליים משמאל של פעילות בעלת פוטנציאל אפילפטוגני.מומלץ המשך תאום קליני וברור. עליי לציין שזה EEG האחרון שביצענו לפני שנתיים.האם הארועים שנצפו בשינה זה מרמז על אפילפסיה בשינה? והאם לאחר הפירכוס שהיה לפני מיספר ימים אם היה?יוכלו לראות אפילו שחלפו מספר ימים או שבועות או שצריך לבצע ישר לאחר האירוע?ובאיזה מצב מומלץ לבצע גם מייר מוח? אודה לך מאוד אם תוכלי לפרט לי לגבי תשובת התרשים מה ניראה לך איזה סוג של אפילפסיה יש לבני והאם במצב זה מצריך טיפול? תודה לך.גלי.

גלי שלום, הוידאו-אא"ג אכן מרמז שיש אפילפסיה בשינה. לגבי האירוע האחרון- אא"ג אכן כדאי לבצע כמה שיותר סמוך לאירוע, אך גם כעת האא"ג יוכל לתת מידע (כדאי לבצע שוב בערנות ובשינה, לאחר חשך שינה) המצב מורכב מכדי לענות בפורום זה. כפי שהמלצתי, כדי להחליט במה בדיוק מדובר ואם יש צורך בטיפול או ב-MRI אתם צריכים לפנות לנוירולוג. בברכה

גלי שלום, אפילפסיה היא מצב מורכב. יש כאן יותר מדי מידע ויותר מדי שאלות מכדי לענות במסגרת הפורום. אני ממליצה מאד לפנות לנוירולוג-ילדים שמתמחה באפילפסיה, ותביאו איתכם את כל תרשימי האא"ג או את התשובות, וכן את כל המסמכים הקשורים (ממיון, מנוירולו, בדיקות שבוצעו, MRI וכו').

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים