US ראש

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

14/02/2011 | 16:42 | מאת: נירה

לבתנו בת החמישה חודשים היו אחת לחודש ריצודים בעיניים למשך מספר שניות. על כן, הלכנו לניורולוגית שבדקה ואמרה שהכל נראה לה תקין אך שלחה אותנו לאולטרסאונד ראש ו-EEG על מנת לשלול פרכוסים. מבדיקת האולטרסאונד ראש עולה התוצאה הבאה: LSV דו צדדי R>L באבחנה מבדלת זיהום תוך רחמי מול מצוקה ביילוד. ראוי לציין שההריון היה תקין. התינוקת נולדה בשבוע 39 בניתוח קיסרי (בשל מצג עכוז) והכל מאז תקין לגמרי. מה יכול להיות הסבר לתוצאה זו?

נירה שלום, LSV משמעותו כלי דם שניראים זוהרים בחלק של המוח שנקרא גרעיני בסיס (Lenticulo Striate Vesseles). ממצא זה יכול להיות חסר השפעה על הילדה, אך צריך לשלול מצוקה בחיים העובריים או סביב הלידה, וכן לשלול זיהום תוך רחמי בוירוסים וחיידקים מסוימים. לשם כך יש לברר את כל פירטי ההריון, הלידה והסיפור המשפחתי, לשלוח לבדיקות ספציפיות (דם, שתן עיניים, שמיעה ועוד), וכן לבדוק את הילדה בדיקה התפתחותית ונוירולוגית. אם הכל תקין - דרוש מעקב בלבד. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים