תוצאות MRI

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

10/02/2011 | 12:33 | מאת: מודאגת

בני בן 10 חודשים ביצע בדיקת MRI בשל איחור התפתחותי וניורופיברומטוזיס. ממצאי הבדיקה לא הצביעו על ממצאים של ניורופיברומטוזיס אבל הצביע על הרחבה קלה של חללים תת עכבישים באיזורים פרונטלים. פרט לכך ללא סטיות. מה זה אומר? אני ממש לחוצה לתשובתכם המהירה אודה.

שלום, הרחבה קלה של מדורים תת-עכבישיים היא תופעה שכיחה בקרב תינוקות, בד"כ בעלי ראש גדול. תופעה זו נקראת גם EVOH או BESS. מדובר בהצטברות נוזל (שקיים אצל כולנו סביב המוח באופן נורמלי), כנראה עקב הבשלה איטית של המערכת שסופגת את הנוזל. מצב זה בד"כ חסר משמעות קלינית, והמערכת הסופגת את הנוזל מבשילה תוך מספר חודשים. צריך לבדוק את התינוק מבחינת התפתחות ובדיקה נוירולוגית, ואם הכל בסדר- לעקוב בלבד. בברכה

14/02/2011 | 08:52 | מאת: מודאגת

תודה על התשובה המהירה והמפורטת, האם יכול להיות שעיכוב ההתפחותי ממנו סובל בני הוא תוצר של אותה הרחבה. אגב, הוא גם אובחן כמאוד היפוטוני.

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים