חדרי מוח צרים

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

05/02/2011 | 01:17 | מאת: יעל

שלום בתי נולדה לפני 10 ימים ומכיוון שהייתה הדבקה של cmv בשבוע 24 עשו לה אולטראסאונד מוח וגילו חדרי מוח צרים רציתי לקבל חוות דעת מה זה אומר?

יעל שלום, אם חדרי המוח צרים אך שאר מיבני המוח תקינים ואין סימן של בצקת, אז כנראה שאין לכך משמעות . הדבקה ב-CMV בהריון עלולה לפגוע בעובר במספר מערכות (כגון ראייה, שמיעה, כבד, מח עצם, מוח). אם הייתה הדבקה מוכחת, הרי שיש לבדוק את הבת שלך מבחינה גופנית והתפתחותית, לעשות בירור ספציפי (כולל בדיקות דם, בדיקת שמיעה, בדיקת עיניים, ספירת דם, תפקודי כבד, סונר מוח, ולפי הצורך נוזל חוט שדרה), ולעקוב אחרי הנ"ל. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים