שאלה בקשר לחיסון

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

30/01/2011 | 22:07 | מאת: גליה

אני אמא לילד בן 14 שעומד לקבל חיסון טטנוס,שעלת ודפטריה בבית הספר ,בתי הגדולה חלתה באפילפסיה(של ילדים) בגיל 14.במכתב מבית הספר נשאלתי האם יש מחלת הנפילה במשפחה.מה הסיכונים בחיסון? והאם צריך לציין את זה בפניי אחות בית הספר?

גליה שלום, החיסון היחיד שקשור לפרכוסים (אפילפסיה, מחלת הנפילה) הוא שעלת, וגם על זה יש ויכוחים בספרות הרפואית לאורך השנים. שאר החיסונים לא קשורים לפרכוסים. יש מצבים ברורים שבהם אסור לחסן לשעלת, כגון אפילפסיה פעילה ולא מאוזנת, או אפילפסיה עם נזק מוחי ברור. אם הבן שלך בריא, ללא נזק מוחי וללא פרכוסים כלשהם היום או בעבר- אז אין סיכון במתן כל החיסונים, כולל שעלת. בברכה בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים