אירוע לתינוקת בת 4 חודשים

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

27/01/2011 | 20:58 | מאת: תרצה

שלום, ביתי בת 4 חודשים עוד שבוע, לפני יומיים כשהסתכלתי לה עליה היא עשתה מעין אירוע לא ברור שבו היא ספק התעלפה ספק התנתקה ספק נרדמה. עיניה דמעו וכשצעקתי לבעלי היא התעוררה או חזרה האירוע עצמו ארך כ 10 שניות. הדבר חזר על עצמו היום שוב, למשך זמן קצר יותר משום שצבטתי ברגלה מיד. הפעם היא פיהקה ישר לאחר ש"חזרה". ואני יודעת שהיא הייתה מאוד עייפה במשך כל היום. האם זה דבר מוכר? קשור לעייפות או שזה עשוי להצביע על בעיה נוירולוגית?

תרצה שלום, קשה להבין מתיאורך האם יש סיבה לדאגה. יתכן שהתופעה שראית היא חלק מהירדמות או עייפות נורמלים. מאחר והיו רק שני אירועים קצרצרים - אני מציעה בשלב זה לעקוב בלבד. אם יחזרו אירועים שיראו לכם חריגים (כגון תנועות בגפיים, שינוי צבע, איבוד הכרה, גלגול עיניים) אז כדאי לפנות לרופא הילדים לבדיקה. מומלץ לנסות לתעד את האירועים, כלומר אם יש אפשרות לצלם בוידאו ולהראות לרופא. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים