אפילפסיית תינוקות

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

12/03/2012 | 19:39 | מאת: לילי

בני בן ה10 חודשים עדיין לא זוחל, אנחנו בטיפול פיזיותרפי והמטפלת ציינה שהילד סובל מתת תחושה ברגליים ברמה הדומה לילדים חולי אפילספסיה. מה המשמעות? היא השתמשה באביזרים רבים לא נעימים ואף כואבים ולקח המון זמן עד שהוא הרגיש וגם אז הוא לא משך את הרגליים. איך מתבטאת אפילפסיה אצל תינוקות? האם היה סממן התנהגותי כלשהו? לילד יש לפעמים קטעי בהייה של מספר שניות, הוא לא חסר הבעה והעיניים לא ריקות אבל הוא בוהה. תודה מראש

לילי שלום, אפילפסיה אצל תינוקות מתבטאת בצורות שונות, אך אינני מכירה תופעה של "תת תחושה ברגלים בדומה לילדים חולי אפילפסיה". בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים