ORAP

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

23/02/2012 | 08:46 | מאת: לילך

שלום, ביתי בת 12 וסובלת מטיקים בערך שנתיים.. התחילה טיפול בכדורי קלוניריט אשר הפחיתו משמעותית את הטיקים.. נותרו מיצמוצים ומשיכות ראש קלות. הרופא המליץ לעבור לאוראפ במינון של רבע בוקר ורבע ערב.. ומאז כשבוע שמתי לב שהילדה זומבי.. עייפה ולא מפוקסת..האם זה אומר שהמינון גבוה מידי? הכדור חזק מידי? ומה ההבדל העיקרי בטיפול של קלוניריט לעומת אוראפ.. תודה מראש על תשובתך

לילך שלום, לפי תיאורך יתכן שמינון האוראפ גבוה מדי, או שהטיפול לא תמאים לבתך. קלוניריט ואוראפ הן תרופות נגד טיקים אך עובדות במנגנונים שונים (תוכלי לקרוא עליהן בויקיפדיה). קלוניריט נחשבת "קלה" יותר. אני מציעה שתחזרו לרופא שהמליץ על אוראפ לצורך איזון תרופתי. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים