קונסרטה - 18 מ"ג

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

11/01/2011 | 18:23 | מאת: סופי

האם ריכוז הקונסרטה ניתן לפי גיל ומשקל או לפי רמת חומרת הקשב והריכוז? האם ניתן להתחיל את הטיפול עם חצי כמות ולאחר 4-3 ימים לתת כדור שלם?

שלום סופי (גם באינטרנט מקובל להגיד שלום ותודה). ולשאלתך: קונצרטה אכן ניתנת לפי גיל ומשקל, ולא לפי חומרת ההפרעה. כדאי להתחיל עם מינון נמוך, ולפי התגובה לעלות בהדרגה. אבל כדור של קונצרטה אסור לרסק או לחצות, צריך לבלוע את הכדור בשלמותו. בברכה

18/01/2011 | 22:52 | מאת: סופי

ד"ר איילת שלום רב, תודה על תשובתך, הילד שלי התחיל טיפול עם ריטלין 10 מ"ג אח"כ עברנו ל- 25 מ"ג, בגלל חוסר תיאבון והתנהגות מאוד שונה בשעות אחה"צ הרופא נתן קונסרטה 18 מ"ג, במהלך שעות ביה"ס הילד אינו אוכל וחוזר הביתה מאוד שקט האם זו תופעה ראשונית עד שהגוף מסתגל? התחלנו את הטפול לפני שבוע, תודה מראש סופי

סופי שלום, יתכן שבשבוע הראשון לטיפול יש תופעות כפי שתיארת. חוסר תאבון והתנהגות שקטה בזמן השפעת הקונצרטה (12 שעות) יכולים להימשך לכל אורך הטיפול, ולא בהכרח הגוף מתרגל. לכן חשוב לתת ארוחת בוקר מזינה לפני השפעת הקונצרטה, לתת לבית הספר חטיף אנרגיה טעים (במקום סנדוויץ'), ואת הארוחה הגדולה של היום להעביר לשעה 8 בערב (במקום בצהרים). לצורך איזון אופטימלי של בעית הקשב עם כמה שפחות תופעות לואי-מומלץ להיות במעקב צמוד של הנוירולוג/ הפסיכיאטר שהמליץ על הריטלין. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים