כתמי קפה

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

09/01/2011 | 20:26 | מאת: שירן

לבני בן השנה וחצי 4-5 כתמיםבקוטר 1-2 ס"מ, אשר נראים לכאורה ככתמי קפה בחלב. אולם, כתמים התבהרו במההלך השנה האחרונה כאשר את חלקם בקושי לראות. כמו כן, לא נראה כי רוב הכתמים גדל עם הגוף. מצד שני, אם מסתכלים על הגוף אפשר "לדמיין" הרבה כתמים בהירים נוספים, ספק נראים ספק בלתי נראים. חשוב לציין כי אין תסמינים אחרים. האם מדובר בכתמי חלב בקפה? האם יש לי סיבה להיות מודאגת? כיצד ניתן להבחין בין כתמי חלב בקפה לבין סתם פיגמנטציה? בתודה מראש!

שירן שלום, כתמי קפה בחלב הם כתמים בצבע חום בהיר אחיד, עם שוליים מוגדרים היטב. כתמים אלה קשורים לעיתים לבעיות נוירולוגיות (לא תמיד). כדי לקבוע אם לילדך אכן יש כתמי קפה בחלב ואם יש תסמינים אחרים אתם צריכים לפנות ל: בדיקת רופא עור המתמחה בילדים (שיבדוק את העור גם במנורה מיוחדת), בדיקת נוירולוג ילדים, ובדיקת רופא עיניים. כדאי לברר מראש אם יש במשפחה מישהו עם כתמי קפה בחלב או מחלה נוירולוגית כלשהי. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים