הרטבה ביום ובלילה

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

03/01/2011 | 15:50 | מאת: אורית

שלום, יש לי ילד בן 6.5 והוא כמעט כל יום מרטיב בלילה בנוסף הוא מתאפק המון במהלך היום וחוזר רוב הימים רטוב מבה"ס למי אני צריכה לפנות ומה עליי לעשות? אשמח לתשובה בהקדם

אורית שלום, הרטבה בגיל 6.5 אכן מצריכה בירור וטיפול. אם ילדך מתאפק - יתכן שהבעיה התנהגותית בלבד. כדאי לפנות לרופא הילדים, לנפרולוג-ילדים (מומחה בבעיות של כליות ודרכי השתן) או למרפאת הרטבה (שקיימת ברוב בתי החולים לילדים). כדאי מאד לבדוק אם יש לילד עצירות (צואה קשה ולא סדירה, כאבים במתן צואה) ואם כן- לטפל בה, לעיתים קרובות זה פותר את בעית ההרטבה. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים