קונצרטה והפרעת גדילה

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

23/11/2010 | 15:41 | מאת: ריקי

בני בן התשע נוטל "קונצרטה" מזה מספר שנים.המינון 36 מג. עקב חומרת הבעיה קשה מאד להמנע מלתת לו את התרופה גם בשבת. אני ובעלי גבוהים והוא בניגוד לזאת, בין הנמוכים בכיתה. אציין כי הוא אוכל לא מעט,אם כי רזה יחסית. שאלותי הן: 1. האם הקונצטרה עצמה מכילה חומר שיכול לעכב גדילה או שהעיכוב האפשרי נובע מהסימפטום של העדר תחושת הרעב? 2. האם הימנעות מנטילת קונצרטה בסוף השבוע יכולה להביא להטבה במצב? תודה

ריקי שלום, 1. הוכח שהחומר הפעיל בריטלין וקונצרטה אינו מעכב גדילה בטווח הארוך. בטווח הקצר העיכוב הוא לא משמעותי - כ-1 ס"מ לעומת הגובה הצפוי לפי גובה ההורים. 2. הימנעות בסופי שבוע לא תביא לתוספת גובה משמעותית. אם גובה הילד נמוך מהגובה הצפוי לפי ההורים- כדאי לפנות לרופא הילדים להתייעצות.

26/11/2010 | 10:58 | מאת: ריקי

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים