ייעוץ דחוף! !!!!!!

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

21/07/2011 | 06:36 | מאת: שמרית

יש לי תינוקות בת חודשיים שמשמיעה מידי פעם קולות מוזרים כמו חנק שאדם חסר לו אויר, ביום רביעי 13/7/11 עליתי איתה לחדר מיון בביה"ח העמק משום שבאותו היום זה קרה לה כל 5שניות ולא רציתי לקחת סיכון כשהגענו לחדר המיון נלקחו לה בדיקות דם ובהמשך החליטו לאשפז אותנו משום שלא היו בטוחים אם זה פרכוס כן או לא, אני מאושפזת כבר שבוע ויומיים כאשר נעשו לה בדיקות כמו: eeg פעמיים שיצא תקין, סיטי ושת קיבה לשלול רפלוקס ויצא תקין בדיקת lp תקינה ובדיקות דם תקינות. אין אבחנה ואין להם אפילו קצה חוט, הם לא בטוחים האם האירועים שקוראים לה הם פרכוס כן או לא וגם אציין שהרופאה הניאורולוגית שבדקה אותה לא ראתה משהו שונה. מה זה יכול להיות? וה איזה בדיקות עלי לדרוש בכדי שיידעו בוודאות אם זה פרכוס, והאם עלי להסכים לטיפול בנומינל מבלי שהוכח הפרכוס?. אודה לך לתשובה מהירה משום שאני חסרת אונים ומיואשת.

שלום גם לך. קולות של חנק עלולים להיות פרכוס, אך יכולים להיגרם ע"י סיבות אחרות: הפרעה במערכת הנשימה (חסימתית או מוחית), בעיה בריאות, בלב או במערכת העיכול. האם היו תנועות נוספות? מה קורה באותו זמן בגפיים ובפנים שלה? האם הייתה חיוורת או כחולה? האם פלטה או הקיאה? אולי כדאי לשקול לעשות סונר מוח או ברונכוסקופיה? כדי לדעת אם מדובר בפרכוס אפשר לעשות וידאו-אא"ג (VIDEO-EEG) שבו מצלמים את הילדה יממה שלמה ובו זמנית רושמים את האא"ג (אך לא בכל בית חולים ניתן לבצע בדיקה זו). אם לומינל יעזור, זה יתמוך באפשרות שמדובר בפרכוס. אל תהיי מיואשת, צריך לשמוח שכל הבדיקות עד כה תקינות. בהצלחה!

23/07/2011 | 07:00 | מאת: שמרית

דר' איילת שלום, בזמן שבתי משמיעה את אותן הקולות של חוסר אויר אם היא בזמן שכיבה היא אינה עושה משהו מיוחד עם הגפיים וברוב המקרים גם אינה משנה צבע, ואם אני מרימה אותה בזמן שזה קורה לה אז היא זורקת את ידיה לצדדים ולפעמים משנה צבע לאדום, יש לציין כי בזמן האוכל היא אינה רגועה כלל וגם לאחר האוכל היא נלחמת עם עצמה עד שהיא עושה "גרעפס" ורק אז משתחררת. עשו לה בדיקת ושת קיבה שהייתה תקינה לפעמים היא גם מקיאה תוך כדי האוכל, וגם עכשיו בזמן שהיא מטופלת בלומינל זה קרה לה. דר' איילת האם את מקבלת באופן פרטי? מה עליי לבקש מהרופאים לעשות? החדירו לה זונדה לבדוק מעברי נשימה והמעברים תקינים.

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים