חוסר תחושה בפי הטבעת

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

08/05/2011 | 12:37 | מאת: אורית

אני מקווה שהגעתי לפורום הנכון. בתי בת ה-6 סובלת כ-3 שנים מאנקופרסיס - התאפקות במתן צואה.אנו מודעים לכך שלאור ההתאפקויות הילדים שסובלים מאנקופרסיס גורמים להרחבת המעי הגס כך שבשלב מסויים הם פשוט לא מרגישים מעבר צואה וכתוצאה מפספסים במכנסיים. בשנה האחרונה, השתלטנו ,פחות או יותר,על הבעיה. בתי נותנת צואה כל יום לקראת ערב בשעה קבועה. הבעיה נוצרת כאשר יש לה צואה רכה (לאוו דווקא שלשולים) שאיננה לקראת הערב,כלומר במהלך היום.בתי טוענת שהיא פשוט לא מרגישה שהיא צריכה להתפנות ולצערינו בורח לה במכנסיים. שאלותי: האם יתכן כי העצבים בפי הטבעת או המעי שלה נפגעו כך שאיננה מרגישה צואה רכה? (היא כן מרגישה צואה רגילה). מה אפשר לעשות אם אכן זו הסיטואציה? מה הבדיקות שניתן לעשות כדי לאושש או להפריך את השערתינו? בתודה.

אורית שלום, אני ממליצה בחום לפנות בהקדם למקום שיודעים לטפל באנקופרזיס ועצירות. שם יבצעו בירור כולל שאלות, בדיקה גופנית, ואולי בדיקות דם. שם גם ימליצו על טיפול בתכשיר שיפתור את הבעיה אחת ולתמיד, ואולי תמיכה גם ריגשית. אני מכירה את אשפוז יום בבי"ח שניידר, אך אני בטוחה שישנם מרכזים נוספים במטפלים בבעיה. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים