הקאה והתנפחות בפנים

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

14/12/2010 | 08:40 | מאת: אפרת

שלום, יש לי תינוקת בת 8 חודשים, היא התעוררה באמצע הלילה אחרי כמה דקות של עירות היא החלה לבכות, ואז החלה להיחנק להישתעל קצת פלטה/הקיאה חלב ואז לפתע נעצרה נשמתה הלחיים שלה התנפחו והיא בהתה. אחרי כמה שניות עיסינו לה את הלסתות והיא החלה לבכות וחזרה לעצמה, לקח לה כשעה עד שחזרה לישון. מאז (יומיים אחרי) היא מתנהגת כרגיל. האם יכול להיות שיש קשר למחלת הנפילה? או משהו אחר? תודה

אפרת שלום, התיאור מתאים לאירועי הפסקות נשימה בבכי (Breath holding spells) אך יש לברר יותר פרטים. כדאי לפנות לרופא הילדים שלכם. בכל מקרה אין מקום לעיסוי של הלסתות. לגבי התופעה של התנפחות הלחיים- היא מוכרת לי רק בתגובה אלרגית, לא בהפסקות נשימה בבכי ולא בפרכוס (מחלת הנפילה). בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים