אפילפסיה בתורשה?

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

21/04/2011 | 15:19 | מאת: רונית

שלום רב, אני בת 40, כיום סובלת מתסמינים אפילפטיים קלים ללא התקפי איבוד הכרה. בקיצור, חיה עם סימפטומים של פטיט מאל מגיל 12, נטלתי טיפול תרופתי מגיל 20 עד 22 רק בזמן השירות הצבאי. אצל בני , כיום בן ה-14, התגלתה המחלה לפני כ-5 שנים, בערב אחד כשבאופן פתאומי קיבל התקף חריף של איבוד הכרה והפסקת נשימה . מאז הוא מקבל טיפול תרופתי. בתחילה קיבל סירופ דפלפט, כיום מקבל למיקטל. התוצאות האחרונות של EEG בשינה עדיין מגלות אפיזודות למרות שהוא מקפיד על הטיפול. אני דואגת מה יהיה? האם נגזר עליו לחיות עם המחלה? מה יהיה בצבא? רשיון נהיגה? האם יש סיכוי שיחלים בעוד מספר שנים? או שיישאר עם סימפטומים קלים כמוני?? תודה על תשובתך

רונית שלום, אפילפסיה מסוג פטיט-מל יכולה להתבטא באירועים קצרים של איבוד הכרה, אך גם בפרכוסים כלליים. אפילפסיה מסוג זה בדרך-כלל חולפת עד גיל הבגרות, אך יתכן שתמשיך גם מעבר לכך. אפשרות אחרת- שיש לך אפילפסיה מסוג אחר. כדי לקבוע מה סוג האפילפסיה שלך צריך לאפיין יותר במדויק את סוג ההתקפים וכן את ה-EEG. כנ"ל לגבי בנך (אולי יש לכם אותו הסוג, ואולי סוגי אפילפסיה אחרים). לפי קביעת סוג האפילפסיה ניתן יהיה לנבא מה תהיה חומרת הסימפטומים, מה הסיכויים שההתקפים יחלפו, ומה יהיה בצבא (כמובן אי אפשר להבטיח כלום, רק לחשוב מה סביר שיהיה מהלך המחלה). כדאי לפנות לנוירולוג שמטפל בך ובבנך ולהתייעץ איתו. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים