האם נטילת ריטלין מזיקה למי שאין בעיית קשב וריכוז ?

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

19/04/2016 | 13:16 | מאת: כרמלה

שלום רב, בתי בכיתה יא ואמורה לעבור השנה מבחני בגרות. היא נמצאת במעקב נוירולוג ילדים מגיל 10 והוא מאז ומתמיד שלל בעיית קשב וריכוז. האם נטילת ריטלין (על מנת לשפר ציוני הבגרות) במקרה שלה יכול להזיק ? תודה מראש

כרמלה שלום, אם אין לבתך הפרעת קשב, אז למה אתן חושבות שריטלין ישפר את ציוני הבגרויות שלה? ריטלין ותרופות דומות עוזרות למי שיש הפרעת קשב, אך אינן טיפול ללקויות למידה, חרדת בחינות וכדומה. אם יש לה קושי לימודי אז כדאי לברר מה המקור לקושי, ואני בהחלט ממליצה לא לקחת תרופות ללא אינדיקציה מוגדרת. חג שמח ובהצלחה בבחינות!

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים