אוטיזם

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

13/12/2010 | 00:33 | מאת: ליאורה

שלום, אולי זה הפורום המתאים לשאלתי: autism - אוטיזם נתקלתי בכמה מקומות שהבעיה רשומה בעברית כךף אאוטיזם האם יש בכך מן הנכון? תודה

ליאורה שלום, שאלתך אינה ברורה. כיתבי שוב. בברכה

13/12/2010 | 23:26 | מאת: ליאורה

ראיתי בכמה מקומות שכותבים אאוטיזם, וזה נשמע כמו: out-tism למשל כאן: (באתר סטארמד) אאוטיזם - autism מערכת סטארמד (3.1.2003) קיימת תחושה שחלה עליה בשכיחות האאוטיזם. ניסו לקשור את התחושה או החשש לריבוי המקרים בעקבות חיסונים ל - mmr (חצבת אדמת וחזרת), מה שהוכח כלא נכון. עם זאת, לא בוצעו סקרים רחבי היקף לבחינת השכיחות. לגישור על פערי מידע אלו, בוצע במדינת גורגיה בארה"ב, סקר שהקיף 5 מחוזות. הסקר סרק אחר ילדים עם אאוטיזם לצורותיו השונות, בקרב כלל הילדים בגילאים 3 עד 10 שנים במחוזות אילו. נמצאו 987 ילדים שעמדו בקריטריונים האבחנתיים לאאוטיזם. הכללת מספר כה גדול של מקרים בסקר, מהוה אחת מעוצמותיו. סקרים קודמים ניתחו את שכיחות האאוטיזם, ע"ס 50 מקרים כחציון של 32 מחקרים. השכיחות שנמצאה, בסקר הנוכחי, היתה 34 מקרים של כלל הספקטרום של האאוטיזם לכל 10000 ילדים. שכיחות זה היא כנראה תת הערכה לשכיחות האמיתית, ובמיוחד במצבים בהם ה - IQ תקין, ולוקח זמן רב יותר לאבחן את הצורות הפחות נפוצות של האאוטיזם. .... ______ שאלתי: האם זו רק שגיאת כתיב או טעות הקלדה? או שיש משמעות מאחורי הכתיבה בצורה זו?

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים