פנדס?

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

07/07/2014 | 21:17 | מאת: אלונה

בתי בת 7.5 התחילה לעשות ,טיקים" של משיכת אף. הופננו לבדוק האם יתכן ויש לה פנדס. אלה התוצאות ANTISTREPTOLYSIN O 562 U/m C-REACTIVE PROTEIN <0.08 אשמח להבין מה משמעות התוצאות. תודה רבה

אלונה שלום, אינני יודעת מה משמעות תוצאת ה-ASLO כי לכל מעבדה יש את הנורמות שלה- צריך לראות מה התקין במעבדה שלכם. אם לא תקין- זה מעיד על חשיפה או זיהום בסטרפטוקוק בשלושת החודשים האחרונים. לגבי CRP- תקין (אחד ממדדי הדלקת). שתי הבדיקות לא קובעות חד משמעית אם מדובר ב- PANDAS. לגבי משיכות האף- הנוירולוג שבדק אותה יתן את חוות דעתו, ואם צריך טיפול כלשהו. בברכה

27/07/2014 | 10:20 | מאת: קרן

562 זה מעל לנורמה שנעה בין 150 ל- 200. ממליצה לעקוב אחרי הטיקים ולהתייעץ עם זיהומולוג. אני ממליצה עם ד"ר גוטסמן מכפר סבא.

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים