איזור במוח שאחראי על הרטבות לילה

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

08/12/2020 | 19:23 | מאת: קרן

שלום רב, אשמח לדעת איזה איזור במוח אחראי על הרטבות לילה אצל ילדים (דיכוי התכווצות השלפוחית) ואם איזור זה חלש, האם יש דרך לחזקו? תודה

קרן שלום, אי שליטה בסוגרים ובריחת שתן יכולים לנבוע מהפרעה כמעט בכל אחד מהחלקים של מערכת העצבים - החל מקליפת המוח הקדמית (פרונטלית), דרך מסלולים עצביים יורדים מהמוח, חוט השדרה, שריר שלפוחית השתן והעצבים שמעצבבים אותו. זה נכון בכל גיל, אך בילדים נדיר שבריחת שתן תיגרם מבעיה במערכת העצבים. לרוב מכריע של הילדים שלא שולטים בשתן אין בעיה מוחית או נוירולוגית, וטיפול בהרטבה עצמה יעזור. לחלק מהילדים האלה יש הורה או אח/אחות שנגמלו מאוחר, כלומר, לעיתים זו בעיה משפחתית. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים