מצח בולט לתינוקת בת 3 חודשים

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

26/10/2020 | 17:41 | מאת: אנונימית

שלום רב, בתי בת 3 חודשים והמצח שלה בולט. היקף ראש 42 ס מ באחוזון 91 באולטרסאונד מוח לא נמצא כל ממצא חריג והתוצאה תקינה. ללא הרחבות של חדרים, ללא נוזל סביב המוח ובכל זאת, המצח נראה בולט. היינו אצל נוירוכירורג שראה את הילדה פיזית וגם בדק את ה us וגם הוא קבע שהכל תקין. מה בכל זאת ניתן לעשות כדי לברר מדוע המצח בולט? האם frontal bossing בא בחשבון? האם יש בדיקה נוספת שעלינו לבצע? אשמח לתשובה תודה רבה

שלום, יתכן שאכן יש לבתך פרונטל בוסינג. אבל אם אין תלונות חריגות (צריך לברר...), בדיקתה והתפתחותה תקינות, וכן סונר המוח תקין - כנראה שזה מבנה הראש שלה. נתת לי מעט מאד מידע, כך שלא אוכל להשיב על השאלה אם צריך בירור נוסף. בברכה

28/10/2020 | 05:52 | מאת: אנונימית

תודה רבה על המענה. באשר לפרונטל בוסינג- אין תלונות נוספות למעט המצח, מתפתחת נהדר, מגיבה לסבעבה, צוחקת, אוחזת בדברים. מי שפיר וציפ גנטי תקינים. אם דנטל בוסינג מגיע בהכרח יחד עם תסמונות גנטיות, אז כנראה שזה לא המקרה. יחד עם זאת, אשמח לפרט נתונים נוספים אם יש באפשרותם להסביר את המצב. האם ישנו מייל פרטי שניתן לשלוח את המידע או טלפון שניתן לקבוע תור ולאבחן (בשל הקורונה ההעדפה הראשונית היא להתחיל במייל ואם יש צורך, כמובן שנגיע לפגישת אבחון) תודה רבה

אם הכל בסדר וסונר המוח תקין - אני מציעה בתבררו עם רופא הילדים אם צריך לפנות לנוירולוג, אולי זה מיותר. וגם אם צריך - אפשר לקבוע תור בקופת החולים שלכם, נשמע שאין צורך בתור דחוף. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים