טורט ותנועות סטראןטיפיות

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

27/09/2020 | 00:05 | מאת: איילה

איילת שלום יש לי 2 שאלות. 1. מה ההבדל בין תנועות סטראוטיפיות לתיסמונת טורט? 2.האם תסמונת טורט יכולה להיות לא בפנים או צוואר אלה רק בגפיים? השמך לתשובות בקרוב. גמר חתימה טובה ושנה טובה 🙏🙂

איילה שלום, תסמונת טורט ותנועות סטראוטיפיות הן שני דברים שונים: תנועות סטראוטיפיות הן תנועות שנובעות מהרגל התנהגותי, ובדרך כלל יופיעו בזמן התרגשות והתלהבות, ריכוז, או כעס. מי שעושה תנועה סטראוטיפית יכול להיות מודע לכך ולשלוט בה באופן חלקי, אך ביצוע התנועה מקל עליו. תסמונת טורט היא מכלול שלם של טיקים קוליים ומוטורים, במשך לפחות שנה, רוב השנה, והתחילו לפני גיל 18 שנים. 2. כן, הטיקים המוטוריים יכולים להיות רק בגפיים. שנה טובה, ד"ר אילת הלוי

27/09/2020 | 11:16 | מאת: אילה

דבר ראשון תודה תודה ד"ר איילת על התשובה. אבל עדיין יש לי שאלה יש לי בן בן 5 שיש לו כבר יותר משנה רצוף תנועות עם הידיים וכן הוא משמיע קולות . התנועות בידיים כן השתנו במשך התקופה ולפעמים נוספות גם תנועות רגלים את חושבת שזה תנועות סטראוטיפיות או טורט? בתודה מראש על התשובה

אי אפשר לאבחן הפרעות תנועה במסגרת הפורום. צריך לראות את הילד ולראות סירטונים של התנועות. נסו לצלם סירטונים שלו בזמן שהוא עושה את התנועות, ותראו לנוירולוג הילדים שיבדוק אותו. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים