מינון ריטלין בימי הקורונה

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

11/09/2020 | 08:30 | מאת: אפרת

הבן שלי בן 10 מקבל ריטלין. בשגרה הוא מקבל ריטלין LA 20 מ"ג. השנה בגלל הקורונה יש ימים שהוא לומד 3 שעות בלבד (בזום ובבי"ס) ויש ימים של 6 שעות. חבל לי לתת לו 20 מ"ג בימים קצרים - זה משפיע לו על התיאבון להרבה שעות וכל האכילה שלו משתבשת. מצד שני האם לתת לו יום 20 מ"ג יום 10 מ"ג ויום כלום - משגע את הגוף?

מקובל לפתוח ב"שלום", אז... שלום. ריטלין LA-20 משפיע כשמונה שעות, וכך גם ריטלין LA 10.30 או 40. את המינון מתאימים למשקל הילד. אם רוצים תרופה שתשפיע למשך זמן קצר יותר - יש לשקול ריטלין רגיל (שמשפיע כ-4 שעות) או אטנט (שמשפיע 6-7 שעות), אך צריך להתאים את המינון של כל אחת מהתרופות ריטלין 10,15,20,25? אטנט 10,15,20?). אתם צריכים לפנות לרופא שהמליץ על ריטלין LA ולדון יחד איתו מה הכי נכון עבור בנך. ומקובל לסיים ב"תודה", אז... בבקשה, ושנה טובה.

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים