כאב ראש בתדירות גבוהה, בן 7

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

10/09/2020 | 10:01 | מאת: מרינה

היי, אחרי ביקורים אצל 2 נוירולוגים שונים ורופאת ילדים שמכירה אותו. בסוף מאי הבן שלנו התחיל להתלונן על כאבי ראש וישר בתדירות של כמעט כל יום, לפעמים מתלונן ואז ממשיך בשלו ולקראת הלילה זה מתגבר והוא מתלונן ואפילו בוכה מרוב שזה כואב, ואז מאוד מהר מצליח להירדם. הכאב לא נקודתי, סימטרי, הוא מצביע על המצח, הכאב לרוב לא חזק, ללא רגישות לאור או לרעש, ללא הקאות או בחילות. ביקשתי ממנו לקפוץ תוך כדי והוא קפץ וזה לא הפריע לו או הגביר את הכאב, גם כשהוא מתלונן במהלך היום הוא יכול להמשיך לעסוק בכל דבר, משחק, לימודים. לא מצאנו מה יכול להיות הטריגר לכאב. בדיקות דם תקינות, בדיקות פיזיות ע"י 2 הנוירוגולים תקינות, הנוירולוג הראשונה בהתחלה אמרה שזה כנראה מיגרנה ובהמשך ההתכתבות איתה כתבה שיש ילדים שמתבלבלים בין כאב לעייפות. השניה אמרה שזה מיגרנה ושאצל ילדים אין קריטריונים קלאסים של מיגרנה. אני לפי הקריאה באינטרנט וניסיון אישי עם מיגרנה (מגיל 10 עד 30) חושבת שזה TTH. זה נמשך כבר 3.5 חודשים, הכאב לא מתגבר במשך התקופה, התדירות אותה התדירות (כל יום, אולי מכל התקופה הזו היו 3-4 ימים שהוא לא התלונן). מפחיד אותי שאנחנו מפספסים משהו. האם לעשות בדיקות רציניות יותר בשלב הזה?

מרינה שלום, אמנם שאלתך ארוכה ומפורטת, אבל עדיין חסר לי מידע רב על ההסטוריה הרפואית של בנך, על המשפחה המורחבת, ופרטים רבים נוספים על כאב הראש ותלונות אחרות. לכן אני לא יכולה לענות לך במסגרת הפורום. בברכה

11/09/2020 | 01:13 | מאת: מרינה

יש אפשר לקבל יעוץ בזום בתשלום? אשמח לפרטים,

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים