טיקים מוטוריים וקוליים

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

06/09/2020 | 21:36 | מאת: ג׳ולי

שלום רב, לבן שלי בן 7.5 החלו טיקים מוטוריים וקוליים לפני חמישה חודשים בערך. לאורך כל התקופה היתה הפסקה אחת מטיקים לתקופה של שבועיים ואז שוב חזר. אני יודעת שטורט זה רק לאחר שנה במידה ולא היו הפסקות של פחות משלושה חודשים ושקיימים לפחות שני טיקים מוטוריים וטיק קולי אחד. זה בדיוק המקרה שאלתי היא האם גם אם קיימים מספר טיקים קוליים ומוטוריים תקופה כל כך ארוכה זה בהכרח טורט או שיש סיכוי שזה יחלוף ? תודה מראש

ג'ולי שלום, "טורט" זה רק שם של הפרעת טיקים מוטורים וקוליים, שכפי שציינת, נמשכת לפחות שנה עם מקסימום שלושה חודשים "נקיים" ללא טיקים. ההתייחסות לטיקים העונים להגדרת טורט היא כמו לטיקים שלא עונים להגדרה. לא ממש חשוב אם זה כן טורט או זה לא טורט - חשוב להתייחס שנתייחס למידת ההפרעה של הטיקים, למצוקה של הילד, וכן להפרעות שעלולות ללוות טיקים (כגון לקויות למידה, הפרעת קשב, חרדה ועוד), ושנטפל בהן בהתאם לצורך. לילדים ומבוגרים רבים יש טיקים תכופים ומסוגים שונים אך שלא מפריעים להם כלל, ולעומת זאת לאחרים יש טיק מסוג אחד אך שמפריע מאד או מלווה בתחלואה נוספת. לכן, "טורט" זאת רק מילה. מה שחשוב הוא הילד כמכלול. שתהיה שנה טובה ובריאה!

07/09/2020 | 05:03 | מאת: ג׳ולי

תודה רבה על התשובה. שנה טובה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים