תסמונת טורט טיקים לילד בן 13

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

15/07/2020 | 16:17 | מאת: לי

היי הבן שלי בן 13 מגיל 4 סובל מטיקים בהתחלה היו משיכת כתף ועם השנים השתנו בעוצמות ותדירות וצורות שונות.היום הטיקים בפנים עיוותי שפתיים .אף הזזת ראש קדימה אחורה וואקום לשון נשיפות וכו במהלך היום כל פעם משהו כזה.לפני 3 שנים ראה אותו פרופ רוטשטיין בביח דנה לילדים וקבע שזה טורט למשרות שהיום אין טיקים קוליים כשהיה קטן היה..קראתי במאמר שיש טיפות הרגעה .מה זה הטיפות? באיזה גיל יש הקלה בטיקים?

לי שלום, הטיפול בטיקים מתחלק להתנהגותי ותרופתי. מקובל להתחיל בטיפול לא תרופתי, במיוחד כשמדובר בטיקים קלים. מבחינת הטיפול התרופתי - יש מספר תרופות, והרופא מתאים לכל פציאנט את התרופה שמתאימה עבורו. אני לא יודעת על אילו טיפות הרגעה שמעת. טיקים יכולים להתחיל בכל גיל, והקלה יכולה להיות בכל כיל. בברכה

...ובבקשה.

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים