השטחת ראש אצל תינוק באיזור האחורי

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

06/07/2020 | 11:35 | מאת: אסתי

שלום, בני בן 7 חודשים, יש לו בראש באיזור האוקסיפטלי השטחה. בשינה אני מניחה אותו לצדדים. אני לא רואה שיש שיפור. האם יש לזה טיפול? האם זה ילך וישתפר בעצמו?אני כבר מיואשת...

אסתי שלום, כנראה שאת מתארת מצב שנקרא קראניוסינוסטוזיס cranyoysnostosis. אם אכן זה המצב, מדובר בסגירה מוקדמת מדי של אחד מהתפרים הקיימים בין עצמות הגולגולת של תינוקות. עם גדילת התינוק כל התפרים מתגרמים והופכים לעצם אחת שלמה - הגולגולת. כשתפר אחד נסגר מוקדם מדי, זה גורם לאסימטריה בגולגולת. במקרה של קרניוסינוסטוזיס עם השטחה אחורית, אין צורך לטפל ובדרך כלל כשהתינוק מתחיל לשבת וללכת האסימטריה הופכת לפחות בולטת. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים