טונוס מוגבר שאלה ...

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

28/06/2020 | 12:29 | מאת: סוזי

היי דר מה שלומך תינוקי בן 3 וחצי חודשים אובחן עם טונוס גבוה בגוף הפיזותרפיסטית איבחנה ואמרה שהוא מתפתח יפה ואין צורך לעשות עם זה כלום ואין לזה שום משמעות לא ככ מסתדר לי לפי מה שקראתע על טונוס נמוך או גבוה האם באמת יתכן שאין צורך בטיפול? תודה רבה

סוזי שלום, לילודים בחודש-חודשיים הראשונים חייהם יש טונוס (מתח שרירים) גבוה מזה של תינוקות גדולים יותר ומשל ילדים. לעיתים, לתינוק יש מתח מוגבר יותר מהצפוי, ואז יש להעריך עד כמה הטונוס מוגבר והאם צריך לעשות בדיקות. פיסיותרפיסטית מומחית לגיל הרך ומנוסה בעבודה עם תינוקות יכולה להעריך אם מדובר בטונוס מוגבר שפיר ושישתפר בהמשך, או שיש מקום לדאגה. בדרך כלל, תינוק עם טונוס מוגבר יעשה פיסיותרפיה כפי שההורים הודרכו ע"י הפיסיותרפיסטית. אם נאמר לכם שאין צורך בטיפול, אז כנראה שהיא התרשמה שלמעשה אין טונוס מוגבר. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים