טיקים חוזרים לילד בן 5

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

18/06/2020 | 19:49 | מאת: אורה

היי דר הלוי, לבן שלי בן ה 5 היו טיקים לפני כשנה (כחכח בגרון בעיקר ומצמוץ בעיניים) וזה חלף לו תוך כחודשיים. אבל הטיקים חזרו שוב לפני כחודש (כמשערכת החינוך חזרה לעבוד אחרי הקורונה). מקריאה על טיקים הבנתי שלרוב הם חולפים אחרי כמה חודשים בודדים. שאלתי היא האם טיקים יכולים לחזור לעוד סיבוב כמו במקרה שלנו? או שזה מעיד על משהו יותר חמור? תודה מראש אורה

אורה שלום, טיק מוטורי או קולי יכול לעבור אחרי מספר שבועות או חודשים ולא לחזור לעולם, או לחזור אחרי פרק זמן כלשהו (שבועות, חודשים או שנים), או להמשיך כרוני ללא הפוגות. טיק ש"חוזר לעוד סיבוב" לא מעיד על בעיה חמורה, אלא על הנטייה לטיקים אצל אותו ילד. כדאי לשלול מתח נפשי עקב הקורונה, החזרה ללימודים, מצב חברתי וכו'. שוחחי עם בנך על מצבו הרגשי (לא על הטיקים) ברוגע ובהרגעה, ושתפי את הגננת להקיפו באהבה והכלה. בברכה בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים