תינוקת בת 3 חודשיים תודה מראש

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

09/05/2020 | 12:29 | מאת: דורית

שלום דר שאלה לגבי אחיינית שלי היא בת 3 חודשים לא עקבית במבט שלה ולא תמיד מתעניינת בפרצופים וזזה עם העיניים לכל מיני כיוונים אחרים לפעמיים אם נעשה שמיניות באוויר היא לא תסתכל. היא גם ממש מתעניינת בצעצועים ועליהם שוקעת המון זמן . מצד שני יש פעמיים שאחותי מביאה אותה והיא כן ממקדמת מחייכת מקשיבה וממלמת קצת . ז"א שזה לא שאין לה מיקוד מבט והתעניינות פשוט זה בתדירות נמוכה ולא בעקביות. בטיפת חלב ואצל הרופא לא ראו משהו חריג כי כמו שאמרתי לפעמיים כן מסתכלת וכו'. אחותי ואנחנו מאוד מודאגים אשמח להתייעץ איתך אם בכל זאת כדאי לגשת לעוד גורם או או לחכות קצת? גם במידה ורואים שיש בעיה מה כבר אפשר לעשות בגיל כזה? האם מנסיונך שה לעיתים הולך ומשתפר ? האם ניתן בכלל לאבחן אוטיזם בגיל 3 חודשים ? אודה לתשובתך ואם תוכלי לתת לי מענה מפורט יותר על העיניין הזה שנבין תודה דר

דורית שלום, מעניין שבשבועות האחרונים השאלה ששאלת חוזרת בגרסאות שונות ע"י הורים נוספים לתינוקות בחודשים הראשונים לחייהם. כדי להתרשם ממיקוד ומעקב מבט של תינוקות צעירים חשוב לראות את התינוק, ולא להסתמך על תיאור בפורום. לכן אני ממליצה שתפנו לרופא הילדים ולצוות טיפת חלב כדי שיתרשמו מבתך. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים