שקע סקרלי שאלה.......

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

11/04/2020 | 14:47 | מאת: ליאת

שלום דר וחג שמח. ילדתי לפני שבוע והרופא בבדיקה שם לב שיש לו שקע מעל הטוסיק עם קצת שיער מעליו כתב סינוס סקרלי(מוזר שבבה"ח לא שמו לב לזה) בכל אופן.. האם ברוב המקרים זה לא משהו משמעותי והבדיקת אולטרסאונד יוצאת תקינה? מבדיקה על הדבר באינטרט אנע מנסה להבין את העניין אני רואה שיש כל מיני מקרים של שידרה שסועה נסתרת וכו'(חלילה לא על אף אחד) השדרה שסועה החמורה ביותר היא עלולה להתבטא בשקע סקרלי? אשמח להסבר על הדבר מודאגת מאוד תודה רבה מראש דר. אמא מודאגת

ליאת שלום, קודם כל מזל טוב ותתחדשו☺ ברוב המקרים אולטרהסאונד של שקע סקרלי נמצא תקין וללא מום. אם יש סינוס, כלומר ממש תעלה שלא ניתן לראות את הקצה שלה, אז הסיכוי להפרעה מבנית בעמוד השדרה עולה. קיים מידע רב בנושא בצינור העצבי, אבל אני ממליצה לך בחום רב להפסיק לבדוק באינטרנט - הדבר מיותר לחלוטין וילחיץ אותך לחינם. המתינו לתוצאת הסונר בסבלנות, ותהנו מהתינוק החדש. חג שמח!

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים