תנועות סטראוטיפיות לתינוקות

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

09/04/2020 | 22:25 | מאת: בת שנה ו4 חודשים

היי מועדים לשמחה. יש לי ילדה בת שנה ו4 שאובחנה אצל ניורולוג שיש לה התנהגות סטראוטיפית מתנדנת בישיבה. עד לפני חודש נוסף לה גם תונועות ידיים מעין ניפנופים.. הילדה מתקשרת לגילה ומתפתחת לגילה.. השאלה שלי האם זה מחייב שזה על אוטיזים? אשמח לתשןבה תודה רבה.

שלום, אבחנה של אוטיזם היא תהליך מורכב, הנעשה משילוב אבחונים ע"י קלינאית תקשורת, פסיכולוגית התפתחותית ורופא/ה התפתחותיים. כל אחד מהאבחונים הללו אורך בין שעה למספר שעות. כך שאת בוודאי מבינה שלא ניתן לקבוע אם יש לילד אוטיזם או לא על סמך שלוש שורות בפורום. לגבי תנועות בישיבה או נפנופי ידיים - לשתיהן יש אבחנה מבדלת. צלמו סירטונים של התנועות והנפנופים והראו לרופא ילדים מנוסה או לנוירולוג ילדים. חג שמח!

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים