רעד ברגליים לתינוק בן חודשיים וגלגול עיניים מעלה

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

29/03/2020 | 21:11 | מאת: יסמין

שלום רב בני בן החודשיים נולד בלידה רגילה ותקינה, גם ההריון עבר היטב ללא בעיות או סיבוכים. לאחרונה ששמנו לב לרעידות ברגל ימין, מספר שניות והרעד נרגע. תחילה הרעד היה מעט פעמים, לאחרונה התגבר למספר פעמים. בנוסף שמנו לב כי בזמן אנילציה הוא נרדם והתרחש גלגול עיניים מספר פעמים למשך כשנייה - שתיים. אשמח לשמוע את דעתך.

יסמין שלום, לגבי הרעד ברגל: בילודים לא נדיר לראות רעד ברגל או ביד למס' שניות. רעד כזה נעצר כשנוגעים בגפה הרועדת, לא מעיד על מחלה כלשהי, ובדרך כלל ישתפר ויחלוף עם הזמן. אם אצל בנך הרעד הולך וגובר במקום להשתפר ולחלוף - כדאי לפנות לרופא הילדים. לגבי שאלתך השניה: מה פירוש "אנילציה"? בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים