טיקים- תינוק בן 8 חודשים

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

26/03/2020 | 01:00 | מאת: ליאת

שלום, בני בן 8 חודשים נולד בשבוע 34, התפתחות תקינה משקל תקין, זוחל כמעט על 6 ומשמיע הברות, כמעט אין זכר לפגות כך אומרים בטיפת חלב. לאחרונה נראה כי יש לו תנועות בלתי רצוניות, זה מתבטא בהנעת יד והקשתת והקפצת הגב במהירות בערך פעמים ברצף, אני לא מבינה בנושא אך זה נראה כמו טיקים, זה לוקח כמה שניות ומספיק. אני לא יודעת אם זה בכוונה או מהתרגשות אבל כאשר הוא בוכה או כועס זה קורה יותר מאשר שהוא רגוע. בנוסף אני מבחינה ברעידות בגוף כמו רעידות מקור אך לעיתים רחוקות שלא מתייחסים כמסתכלין עליו הוא מפסיק. האם הגיוני בגיל זה הופעת טיקים ורעידות? אודה לעזרתך,

ליאת שלום, קשה לי להבין את פשר התנועות. רעידות יכולות לנבוע מצמרמורת כשנותנים שתן, אבל גם מסיבות רבות אחרות. טיקים קיימים בגיל כה צעיר אם כי נדירים, אבל כאמור - לא ברור מה יש לבנך. צלמי סירטונים של התופעות שתיארת, ותראי לרופא ה ילדים שלכם. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים