שאלה לגבי ילד בן 4 ו 10 חודשים

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

16/03/2020 | 14:41 | מאת: אפרת

ד"ר הלוי שלום, הילד שלי בן 4 ו 10 חודשים התחיל הרגל מוזר לפני כמעט 5 חודשים, הוא התחיל לעשות קולות של "ממממממ ממממממממ" כאילו הוא מפזם. ב 99% מהמקרים זה קורה כשהוא משחק בצעצוע שאוחז ביד כמו מטוס, רכב וכדומה. ורק לעיתים רחוקות מאד הוא עושה את זה ככה סתם כשהו לבד. זה לא קורה לו כשהו מדבר או משתתף בשיחה עם אחרים או כשהוא רואה טלויזיה אלא רק כפי שהזכרתי קודם, כשהוא משחק לבד עם צעצוע. התייעצנו עם רופא הילדים שלו, הוא קישר את זה ללחץ רגשי שהילד חווה ואמר כי זה יעבור מאליו. לאורך התקופה הזו, התופעה הופיעה בדרגות שונות והיו גם ימים שזה לא קרה בכלל. האם זה יכול להיות קשור לבעיה נוירולוגית? או באמת זה משהו רגשי כפי שאמר הרופא? (דרך אגב בימים אלה הוא פוחד ממה שקורה סביב וירוס הקורונה ואנו רואים שזה החמיר אצלו כצת את התופעה) ואיך מטפלים בדבר כזה? תודה מראש

אמנם בימי מגיפת הקורונה כדאי לעיתים לצחוק ולהתבדח, אך אנא - לא במסגרת הפורום. תודה, ושנהיה בריאים.

17/03/2020 | 22:41 | מאת: אפרת

ד"ר הלוי שלום, אני לא מתבדחת בכלל. למה חשבת כך? אני מתארת מצב שנמשך כבר כמעט 5 חודשים עוד לפני הקורונה תודה

17/03/2020 | 22:47 | מאת: אפרת

אני שואלת כי אני חוששת שקולות אלה אם לא בשליטת הילד (כמו שהטיק לא בשליטה) ולכן שואלת האם תופעה כזאת יכולה להיות בגלל סיבה נוירולוגית תודה שוב

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים