העלמות LSV וציסטות במוח

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

11/03/2020 | 13:52 | מאת: ורד

שאלה למומחים: האם LSV וציסטות במוח עקב הדבקות ב-CMV בהריון יכולים להעלם במהלך הזמן? האם העלמות כזו תאמר שהסיכוי לחרשות ולבעיות התפחותיות קטן? תודה.

ורד שלום, LSV וציסטות במוח כתוצאה מזיהום CMV בהיריון יכולים להיעלם על הזמן. משמח לדעת שלא רואים נזק משמעותי וקבוע במבנה המוח, אך היעלמותם של הממצאים הנ"ל לא בהכרח מעידה על כך שלא יהיה נזק, כי יתכן שנגרם נזק לתאים במוח ברמה המיקרוסקופית. חשוב לבדוק CMV בשתן של הילוד והימצאות נוגדנים ל-CMV בבדיקת הדם שלו. אם הם חיוביים - צריך לעקוב אחרי התפתחות הילד, בדיקתו הנוירולוגית, ובדיקות עיניים ושמיעה. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים