טיקים לילד בן 10 עם pdd וריטאלין

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

08/02/2020 | 22:21 | מאת: הילה

שלום דוקטור. אחי בן 10 מאובחן בpdd קל עד בינוני בתפקוד גבוה. לפני כשנה היתה תקופה קצרה של כשבוע שבועיים של טיקים בעניים ואז זה נעלם. השנה הוחל טיפול ברטלין la, ומאז יש לו טיקים מאוד חזקים בעניים, גבות והפה, זה מופיע כל כמה שניות. הפסקנו את הרטאלין והיתה קצת הטבה, אך בימים האחרונים זה שוב התחזק. האם זה נפוץ? האם קשור לטיפול ברטלין? האם יש סיבה לדאוג? מה יש לעשות בנוגע לכך? הוצע לנו גם תחליף לרטלין, האם זה בסדר לתת, קצת פוחדים לתת לו עוד משהו. תודה

הילה שלום, ריטלין עלול להחמיר טיקים אצל מי שיש לו נטייה לטיקים, אבל טיקים הם הפרעת תנועה נפוצה מאד, עם או בלי ריטלין. אין מה לדאוג כי טיקים הם לא מסוכנים, אבל כדאי להתייעץ עם הנוירולוג לגבי האפשרות להחליף את הריטלין לתרופה אחרת להפרעת הקשב. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים