MRI מוח והיפופיזה - מחסור בהורמון גדילה

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

02/12/2019 | 21:44 | מאת: סיון

בני בן 6.5 עבר בדיקת MRI מוח והיפופיזה לאחר שנתגלה מחסור בהורמון גדילה. מטרידים אותי 2 ממצאים שכתובים בתוצאה: "לציין בליטה של חללים פריווסקולריים בחומר לבן פריאטלי". "נראה אות גבוהה תקין באונה האחורית של הבלוטה ב-T1 נירו-היפופיזה. הגבעול מרכזי". בסיכום הבדיקה מצוין "ללא ממצא פתולוגי", אשמח לדעת מה אומרות שתי השורות הללו עד שהרופא המטפל יענה לי...אני מאוד מודאגת. תודה

סיון שלום (קודם כל אומרים "שלום"). "בליטת חללים פריוסקולרים בחומר הלבן" היא בדרך כלל ממצא חסר משמעות. אם הם מאד רחבים ומרובים אז יתכן קשר למצבי מחלה. "אות גבוה תקין באונה האחורית של הבלוטה ב-T1 נוירוהיפופיזה" למיטב ידיעתי תקין בגיל ההתבגרות, אך כדאי להתיעץ עם רופא הילדים שלכם. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים