טיפול ברטלין לילד עם ממצא חריג במוח

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

11/10/2019 | 07:58 | מאת: אלינור

בני בן השמונה וחצי סובל ממגרנות בתדירות של אחת לשבוע, מטופל ב נורופן בלבד. במעקב מגיל חמש. מזה כשנתיים נמצא במעקבים נירןכרוגים בשל ממצא חריג זעיר במוח בחומר הלבן הפרי טריגונלי שמאל לא עובר האדרה ואינו מדאיג בשלב זה. לאחרונה אותרו לקויות למידה וadd והוצא טיפול ברטלין. אני מודאגת מהתופעות ההלוואי . ולכן שואלת האם מוכר לך שימוש בתרופות להפרעות קשב וריכוז עם ילדים בבעיה דומה. תודה מראש אלינור

אלינור שלום, ממצא זעיר בMRI יכול להיות שריד של נזק ישן, אך אני לא יכולה לדעת מה משמעותו. אני מניחה שאם היה ממצא צדאיג אז היו מבקשים לחזור על ה-MRI. בכל מקרה, אני לא רואה קשר לטיפול תרופתי בהפרעת הקשב או למניעת ריטלין ותרופות אחרות. חג שמח!

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים