התפתחות מוטורית בת חצי שנה

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

14/09/2019 | 16:49 | מאת: סיון

ד"ר הלוי שלום, ביתי בת חצי שנה בדיוק. נולדה בשבוע 40 בלידה רגילה, 3.800 קג. מוטורית עושה רושם כי מתפתחת מהר, אולי מהר מידי. זוחלת, מתיישבת והחל מהשבוע האחרון גם נעמדת. כמובן שלא עושה את כל הנל בצורה מאוד אכותית. מאוד תזזיתית באופן כללי. יש לי 2 שאלות: ראשית מתיישבת כרגע רק מצד אחד, האם יש צורך לעשות משהו בנידון או שההתיישבות מ2 הצדדים תגיע "עם הזמן"? שנית - לאחרונה כאשר אוחזת בחפצים בכל מנח(שכיבה על הגב, בטן או בישיבה) יש לה מעין התפתלות בפרקי הידיים, כאילו עולות אחת על השניה.. זה לא נראה לי רצוני. כמו כן לאחרונה משלבת ידיים הרבה יותר מבעבר ותופסת את האצבעות של יד אחת בשניה. זה מדאיג אותי אך רופאת הילדים לא התרגשה מכך (הראיתי לה סרטון) . האם ניתן להסביר את התופעה ? האם מרמז חלילה על מחלה נוירולוגית ? תודה מראש על המענה !

סיון שלום, לשאלתך הראשונה: בתך מתיישבת בגיל חצי שנה, וזה יפה מאד. בגיל כזה מותר לה להתיישב לא סימטרי. פחות סביר שהיא נעמדת. לשאלתך השניה: אינני יכולה להתייחס להתפלות הידיים או לשילובן בלי לראות במה מדובר. טוב שהראית את הסירטון לרופאת הילדים, ואם את עדיין מודאגת אז כדאי לצלם עוד 1-2 סירטונים ולהראות לה שוב. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים