הצטברות נוזל סוב ארכנואלי לתינוקת בת 7 חודשים

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

13/08/2019 | 17:11 | מאת: הצטברות נוזל סוב ארכנואלי לתינוקת בת 7 חודשים

שלום נכדתי לדה מפותחת גדולת מימדים וראש. מתנהגת נפלא ופעילה. בבדיקת us בשל היקף ראש גדול הממצאים הם: המרפס כמעט סגור. הדגמה תקינה של שתי ההמיספרות של המוח. מערכת החדרים ברוחב תקין. אין עדות לדימום תוך חדרי ו/או מסביב לחדרים. הצטברות נוזל סוב ארכנואלי בהיקף שתי ההמספרות ברוחב 7 מ"מ. אודה להתייחסותך בנוגע לממצאים אלו. תודה

שלום, אמנם סונר מוח לא מדגים ברזולוציה גבוהה את המוח, אבל אין ממצא בולט ברקמת המוח ובחדריו. ריבוי נוזל סביב המוח יכול להיות שפיר או להצביע על בעיה, אך צריך להתייחס לאחוזוני היקף הראש מהלידה ועד עכשיו. מעבר לכך אני לא יכולה להתייחס, כי חסרים לי פרטים רבים בנוגע להיריון והלידה, ההיסטוריה המשפחתית, התפתחות הילדה, אחוזוני המשקל והאורך, והבדיקה הגופנית והנוירולוגית. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים