תוצאות בדיקת EEG בשינה

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

28/07/2019 | 16:21 | מאת: מורן

שלום רב, בני בן השנתיים וחצי אובחן על הספקטרום האוטיסטי כחלק מהאבחון נשלחנו לבדיקת eeg שבוצעה בהרדמה מלאה. אלו התוצאות שקיבלנו ונשמח לדעת מה התוצאות אומרות? 1.איטיות פריאטו-אוקציפיטלית ימנית בינונית בלתי קבועה 2..פעילות זיזית באיזור פרונטלי ימנית, הסבירות שמדובר בפעילות אפילפטיפורמית אינטראיקטלית אינה גבוהה. לקורולציה קלינית. אשמח לעזרתך בפענוח התוצאות. תודה רבה מראש

מורן שלום, בפענוח של האא"ג למיטב הב נתי לא ניתן לשלול מוקד אפילפטי בצד ימין של המוח. אך לא ברור לי למה שלחו אתכם לעשות אא"ג, והאם היו תלונות שהחשידו לפרכוס אפילפטי, או לנסיגה שפתית/ תקשורתית/ שכלית, או ממצאים בבדיקה הנוירולוגית והוגפנית. אם אובחן אוטיזם, אך אין תלונה ספציפית המחשידה לתופעות שציינתי, אז יתכן שביצוע האא"ג לא היה הכרחי. צריך לפנות לנוירולוג ששלח אתכם לאא"ג, כדי להבין את משמעות התוצאות בהקשר הספציפי של הילד שלכם, והאם צריך לחזור על האא"ג או לבצע בדיקות נוספות. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים