מצמוץ לא רצוני אל ילד בן 4.7

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

22/06/2019 | 16:40 | מאת: שני

היי. לבן שלי התחילו מצמוצי עיניים לפני חמישה ימים, שאלתי אם מציק או מפריע לו משהו בעיניים ואמר שלא. קישרתי את זה לעובדה שאבא שלו בחול ל-עשרה ימים והוא קשור אליו מאוד ומתגעגע. זה עבר ליומיים וכמעט לא היה. אתמול אבא שלו חזר וגם המיצמוץ הופיע שוב ונמשךעד היום. זה לא כל הזמן, יכול לא להופיע כמה שעות ואז שוב להופיע כמה פעמים בשעה וגם כשרואה טלוויזיה. זה יעלם? זה עניין ריגשי? איפה אפשר לבדוק?

שני שלום, אני מניחה שפנית לרופא הילדים שלכם. מה הייתה המלצתו? בבקשה

23/06/2019 | 09:58 | מאת: שני

המלצתו היתה להתעלם ושמדובר בתגובה רגשית

יתכן שהמצמוצים הם טיקים מוטורים. אם בנך יכול להפסיק למצמץ כשפונים אליו או מבקשים ממנו, אז כנראה שמדובר בטיק. תצלמו את המצמוצים ללא ידיעתו, ותראו לרופא הילדים שלכם, או פנו לנוירולוג ילדים. תודה? בבקשה. בברכה

26/06/2019 | 00:11 | מאת: שני רק

תודה.

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים