התפתחות הילד גיל שנה וחצי

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

12/04/2019 | 19:39 | מאת: ילנה

שלום רב, יש חי בת שהיא בת שנה וחצי. התפתחות שלה עד היום הייתה תקינה. לפני כמה ימיים התחלתי לשים לב שהיא לא מגיבה שאנחנו קוראים לה בשם שלה. היא מחקה לי בדברים. מראה על איזורי גוף שלה. יש קשר עין. יודעת לשחק בקוקו. לוקחת טלפון ואומרת הלו. מצביע על דברים שהיא רוצה שאני אתן לה. מצביע בספר על כלב. יודעת להגיד שכלב עושה הב הב ופרה עושה מו. אבל לפי רצונה שלה בלבד. הולכת יציב לא נופלת. בוכה אם אני לא נותנת לה מה שהיא רוצה. לוקחת גם אצבע שלי ומצביע בספר על דמויות. לא מדברת יותר מידי. אמא אבא שם של האח שלה ועוד כל מיני צלילים. מנסה להגיד תודה. מצביע על חדר ואומרת לשם. רוקדת. אבל לשם הפסיקה להגיב. רוצה גם לציין ברגע שהיא משחקת היא לא שומעת שום דבר. כל הריכוז שלה במשחק. וככה יכול להמשך הרבה זמן. יודעת לעשות הרכבה של קוביות אחד מעל שני וכו. משתמשת בצעצועים לפי צריכה שלהם. רוצה גם לציין שלפני שבועיים עברה ניתוח להורדת בקע תבורי בהרדמה כללית. אבל הכל עבר בשלום ושוחררנו באותו יום. אודה מאוד לתשובתך

ילנה שלום, לא הבנתי מה שאלתך. אם את מודאגת מכך שבתך הפסיקה להגיב לקריאת שמה, והתופעה החלה רק לפני מספר ימים, ושאר התנהלותה והתנהגותה תקינות - חכי ותראי מה קורה בשבועיים הקרובים. בינתים, פנו לרופא הילדים שלכם - הכתובת הנכונה לכל בעיה עם בתך. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים