תינוק קטנטן..............................

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

01/03/2019 | 08:22 | מאת: עמנואל

ד"ר בוקר טוב, בני בן 7 שבועות (מחר). הלילה הוא קיבל פעמיים מכה מהשלבים של העריסה תוך כדי שינה. הוא ישן איתי בחדר ושמעתי מכה ושקמתי אליו הוא שוב סובב את ראשו לכיוון השלב של העריסה וקיבל מכה נוספת. הוא בכה 2 דקות ונרדם שוב. כעבור 15 דקות בערך הערתי אותו כי רציתי לראות שהוא בסדר. נתתי לו לאכול והחלפתי לו והוא נרדם ל3 שעות. בלילה היה לו אדום מצד ימין בראש מהמקום של המכה. כעת לא אדום לו. לא שמתי לו מגן ראש מסביב לעריסה כי אמרו לי בטיפת חלב שזה לא בטיחותי. מה עליי לעשות כעת? אשמח להכוונה ממך. תודה

עמנואל שלום, אם הטחות הראש נגמרו בכך שבנך בכה, ללא איבוד הכרה, הקאה או תגובה אחרות, אז מאד לא סביר שנגרם נזק כלשהו. אני לא מכירה הנחיה שאומרת שאסור לשים מגן ראש סביב מיטת התינוק, אך יתכן שאני לא מעודכנת. אני מניחה שהזהירו אתכם מחשש לחנק מכרית או ממגן ראש שעשוי מבד עבה ועלול לחסום את דרכי הנשימה של התינוק. אך נראה לי, שאם המגן הוא דק וצמוד לדופן המיטה, אז לא נשקפת סכנת חנק לתינוק. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים