שיעול HABIT אצל ילדה בת 12

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

24/02/2019 | 11:02 | מאת: אולגה

שלום, יש לי בת 12 לפני כחודש וחצי התחילה להשתעל , קודם ראו שזה וירוס , אחרי זה נתנו לנו משאף ואחרי זה אינגלציה . עד שהגענו לרופא ילדים והוא קבע שזה שיעול HABIT. לפני שבועיים השיעול פסק אך אחרי שבוע זה חזר בפתאומיות . ילדה משתעלת כל הזמן חזק .בלי הפסקות איך ניתן לטפל בזה ? רופא אמר שלא לשים לב אליה ולהתנהג איתה רגיל אך זה לא עוזר והיא לא הולכת לבית ספר בגלל זה

אולגה שלום, צריך כמובן לשלול כל גורם רפואי לשיעול (זיהום, גוף זר בדרכי הנשימה, תהליכים דלקתיים או לוחצים וכו'). כמו כן יש לברר אם מדובר בטיק של שיעולים. אם רופא הילדים שלכם שלל כל סיבה אפשרית, כדאי שתשקלו יחד איתו אם כדאי להפנות את בתך לפולמונולוג-ילדים (מומחה למחלות ריאה בילדים) או לנוירולוג או מרפאת טיקים (לאבחנה וטיפול בטיק). בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים