בדיקת EEG

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

21/02/2019 | 10:15 | מאת: רוני

שלום ושאלה נוספת אם אפשר- האם בדיקת EEG תזהה התקפי ניתוק ? אם נניח עושים את הבדיקה לא בזמן התקף אז לכאורה היא תצא תקינה, לא ? אז איך אפשר לתפוס ולאבחן את זה ? רב תודות.

אא"ג יכול לתפוס אירוע ולהדגימו מבחינה חשמלית. אך אא"ג יכול להדגים פעילות אפילטית גם אם אין התקף בדיוק בזמן ביצועו, או להיפך - אא"ג יכול להיות תקין גם בזמן פרכוסים (למשל, אם הפעילות החשמלית הלא תקינה מגיעה ממוקד עמוק במוח). האבחנה נעשית על סמך הקליניקה והאא"ג יחדיו. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים