תסמונת ווסט

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

14/02/2019 | 19:38 | מאת: עינת

שלום ד"ר, האם תסמונת WESTאצל תינוק בן 4 חודשים ניתנת לגילוי וודאי בבדיקת EGG או שיתכן שהבדיקה לא תראה את התסמונת למרות שהיא קיימת ? בברכה, עינת

14/02/2019 | 19:40 | מאת: עינת

התכוונתי בדיקת EEG ולא EGG סליחה על הטעות :)

עינת שלום, לתסמונת West יש קליניקה אופיינית (פרכוסים הנקראים infantile spasm) וגם EEG אופייני (הנקרא Hypsarrhythmia). אם הקליניקה מתאימה לסינדרום אך האא"ג תקין, יש צורך לעקוב צמוד ולחזור על האא"ג אחרי שבוע-שבועיים. השיקול הוא, כמובן, בידי נוירולוג הילדים שמטפל בתינוק. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים